fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Weer (Russische) beren op de weg voor Air Belgium

Air Belgium zou op dertig april van dit jaar de eerste vlucht uitvoeren naar Hong Kong, maar nu gooien de Russische autoriteiten roet in het eten, zo melden verschillende Belgische media.

Licentie
Het probleem is de vlieglicentie. Air Belgium heeft halverwege maart van dit jaar de vlieglicentie in België ontvangen. Met het verkrijgen van deze licentie kondigde de maatschappij aan vanaf eind april naar Hong Kong te vliegen. Dit gaat niet lukken omdat Rusland nog geen vlieglicentie aan Air Belgium heeft verleend. Ieder land waar de maatschappij over vliegt moet goedkeuring hiervoor geven. Nu Rusland dat niet heeft gedaan, worden de vluchten naar Hong Kong uitgesteld naar 3 juni.

Beer
Het is niet de eerste beer op de weg voor de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij. Zo duurde het verkrijgen van de vlieglicentie in België langer dan gedacht. Daarna werd de eerste (charter)vlucht voor de maatschappij ook geen succes. Doordat een van de flaps van Air Belgium’s Airbus A340 kapot was, liep de vlucht naar Paramaribo meer dan drie uur vertraging op. Als laatste verliep de lancering van de website voor de maatschappij ook niet zoals gehoopt.

Terugbetalen
De reizigers die gedupeerd zijn kunnen de tickets volledig terugbetaald krijgen, op een latere datum vertrekken met Air Belgium en een vergoeding of een vlucht naar Hong Kong met een andere maatschappij zonder dat er extra kosten bij komen kijken.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button