fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Emirates parkeert tijdelijk deel van de vloot

Emirates parkeert de komende tijd een deel van de vloot. Een woordvoerder bevestigt dat er vliegtuigen aan de grond worden gehouden in rustigere perioden.

Vliegtuigen
Volgens berichten op social media zou het gaan om het volgende aantal vliegtuigen. In april zouden er elf Boeing 777’s en één Airbus A380 aan de grond zijn gebleven. In mei worden er veertien 777’s en zes A380’s tijdelijk geparkeerd en voor de maand juni zou het gaan om elf 777’s en drie A380’s.

Reactie
Volgens een woordvoerder van Emirates is het normaal dat er vliegtuigen in rustigere periodes aan de grond blijven staan, maar hij wil niet ingaan op de reden waarom de toestellen geparkeerd worden. Speculaties over het afschrijven van toestellen is niet aan de orde: “Het retirement plan voor de vloot van Emirates blijft onveranderd”, aldus een woordvoerder.

Ramadan
Vanaf dinsdag 15 mei begint de Ramadan, de jaarlijkse vastenperiode voor moslims. Hierdoor worden er in, en in de omgeving van, het Midden-Oosten minder tickets verkocht. Wegens de rustigere periode worden er minder vliegtuigen ingezet, dit kan een reden zijn dat de vliegtuigen aan de grond worden gehouden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button