fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Etihad blijft grote carrier’

Etihad Airways blijft een wereldwijde grote maatschappij, zegt de nieuwe ceo van de maatschappij Tony Douglas tegen Bloomberg. Er wordt gewerkt aan een reorganisatie na de grote verliezen van de afgelopen jaren.

Boutique
“Het is niet de bedoeling een ’boutique airline’ te worden”, aldus Douglas. Hij wil de ‘airline of choice’ blijven voor zijn klanten. De maatschappij verkeert in zwaar weer na de grote financiële verliezen na investeringen in Alitalia en airberlin. Uit beide maatschappijen werd de (financiële) stekker getrokken.

Duurzaam
Ceo Douglas wil met Etihad na de reorganisatie wel groei blijven nastreven. “Dat zal voornamelijk strategisch en terughoudend zijn”, zo zegt hij. “We zullen verstandige keuzes maken om duurzame groei na te streven.”

Emirates
De deur staat open voor samenwerking met Emirates. Douglas zegt naar de buur-maatschappij te kijken en te willen leren. “Ik bewonder onze grote vrienden uit Dubai. We blijven overwegen welke dingen we samen kunnen doen.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button