AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Norwegian kan ook in winter van Amsterdam naar New York

Prijsvechter Norwegian kan ook in het winterseizoen van Amsterdam naar New York blijven vliegen. De slots die de maatschappij voor de zomer bemachtigde, zijn ook voor de winter beschikbaar.

Norwegian
Dat blijkt uit gegevens van de slotcoördinator. Een woordvoerster van Norwegian zegt daarvan op de hoogte te zijn, maar wil niet zeggen of de maatschappij gebruikmaakt van de mogelijkheid.

Slots
Op 7 mei vliegt Norwegian voor het eerst tussen Amsterdam en New York. De slots op deze route verkreeg de maatschappij door een aanvraag in te dienen bij een bureau in Londen. Deze firma, Smith & Williamson, handelt aanvragen af van slots die beschikbaar gesteld moet worden door airlines als gevolg van uitspraken van de Europese Commissie.

Joint venture
Zo moesten KLM, Delta, Alitalia en Air France dit jaar voor het eerst onder andere slots beschikbaar stellen op de route Amsterdam-New York als gevolg van de trans-Atlantische joint venture die zij aangingen. De Europese toezichthouder bepaalde in mei 2015 dat het samenwerkingsverband van Air France, KLM, Alitalia en Delta groen licht kreeg, mits een aantal slots op onder andere de betreffende route werd opgegeven.

Fusie
Norwegian maakt deze zomer voor het gebruik van die mogelijkheid. Vanaf 7 mei vliegt de maatschappij vier keer per week tussen Schiphol en JFK. Eerder kwamen ook al andere slots van KLM en partners beschikbaar voor het zomerseizoen als uitvloeisel van een uitspraak van de EC over de fusie van Air France en KLM. Daar gaat het onder andere om de routes tussen Amsterdam en Atlanta en Amsterdam en Parijs. Ook deze slots komen weer voor het winterseizoen beschikbaar, zo meldt de slotcoördinator.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/