fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Deadline voor bieders Air India opgeschoven

Geïnteresseerden die een bod willen uitbrengen op Air India hebben langer de tijd gekregen. De Indiase overheid heeft de deadline opgeschoven van 14 mei naar 31 mei, zo meldt Reuters.

Verkopen
De verlieslijdende luchtvaartmaatschappij Air India staat te koop. De Indiase regering wil 76 procent van de maatschappij verkopen, de rest blijft in handen van de overheid. Onder die 76 procent valt Air India, dochtermaatschappij Air India Express en 50 procent van de aandelen in Air India’s SATS Airport Services.

Geïnteresseerden
Sinds de aankondiging van de verkoop zijn er al speculaties geweest welk bedrijf de airline zou overnemen. Zo zou een tijdje geleden Singapore Airlines open staan voor de overname, net als IndiGo en Jet Airways. Beide laatste vliegers zijn echter hiervan teruggekomen en zijn publiekelijk uit de race gestapt. De TaTa groep wordt ook gezien als een kanshebber om Air India over te nemen, maar de metaalreus heeft nog geen officieel statement hierover gegeven.

Eisen
De overheid stelt wel enkele eisen aan de kopers. Zo moeten de Indiase en buitenlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in de deal, een minimum nettowaarde van 750 dollar (609,4 miljoen euro) hebben. Daarnaast moet er de afgelopen drie jaar winst zijn geboekt. Indiase maatschappijen die geen nettowaarde hebben mogen ook meedingen, maar alleen als zij met andere partners samenwerken en 51 procent van de aandelen van het partnerschap in handen hebben.

Bekendmaking
Op 15 juni zal de Indiase overheid de bedrijven bekend maken die die op Air India een bod hebben uitgebracht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button