AirlinesNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Eindhoven Airport en Tui Fly scheiden samen afval

Eindhoven Airport heeft samen met Tui Fly en partners faciliteiten gecreëerd om gescheiden aangeleverd afval op de juiste wijze te verwerken, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Afval
Tui Fly heeft samen met Eindhoven Airport en partners Viggo, Jeths Cleaning en SUEZ het mogelijk gemaakt om afval, afkomstig van vliegtuigen van Tui, gescheiden aan te leveren en te verwerken. “Elke positieve impact op het milieu die mogelijk is binnen het opereren van een airline, moet aangegrepen worden”, zegt Tom Sutherland, Environment Manager van TUI fly Nederland.

Tui
Tui Fly is de eerste luchtvaartmaatschappij die een dergelijke samenwerking met Eindhoven Airport aangaat. De airline wil niet de enige blijven en roept ook andere maatschappijen op om “hun afval gescheiden op te halen, minder afval te produceren aan boord en tegelijkertijd voor een duurzamere verwerking te zorgen.”

Andere
De luchtvaartmaatschappij wil naast Schiphol en Eindhoven airport ook op andere luchthavens het aanleveren en verwerken van gescheiden afval invoeren. Volgens de maatschappij wordt er gesproken over meerder vliegvelden in binnen- en buitenland.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button