Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Herdenkingsvlucht 4 mei Britse Lancaster bommenwerper

Op 4 mei maakt een Britse Lancaster bommenwerper een herdenkingsvlucht boven Nederland. Het toestel van de RAF ‘Battle of Britain Memorial Flight’ (BBMF) zal een vlucht maken langs diverse plaatsen in Nederland. Het vluchtschema is door de BBMF bekend gemaakt op haar Facebookpagina.

De BBMF Lancaster is het enige vliegwaardige toestel van dit type in Europa. Regelmatig neemt het meer dan 70 jaar oude vliegtuig deel aan herdenkingen en vliegshows. Vorig jaar oktober vloog de Lancaster nog boven Friesland, toen daar een neergestorte Lancaster bommenwerper was opgegraven.

Het schema voor de herdenkingsvlucht van de Lancaster op 4 mei ziet er als volgt uit:
1414 – Houten
1423 – Fort Vuren
1440 – Zoersel (België)
1442 – Gierle (België)
1452 – Lier (België)
1504 – Landing op vliegbasis Gilze Rijen
1800 – Vertrek vanaf vliegbasis Gilze Rijen
1822 – Brunssum
1906 – Elspeet
1917 – Harderwijk
1924 – Dronten
1946 – Texel

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button