Business jetsNieuwsNL nieuwsProfessional

Nieuw regeringsvliegtuig heeft nu Nederlandse registratie

Het toekomstige regeringstoestel, een 737 Boeing Business Jet, heeft nu de Nederlandse registratie ontvangen: PH-GOV.

Registratie
De 737 BBJ heeft de registratie PH-GOV gekregen, waarbij GOV voor Government staat. Het vliegtuig wordt dus niet naar koning Willem-Alexander vernoemd. De koning is bezig zijn typerating voor een 737 te halen, het ligt voor de hand dat hij ook dit regeringstoestel zo nu en dan zal besturen. Boeing schakelt Fokker Technologies uit Papendrecht in voor de interieurbouw. Volgens minister Schultz zal het toestel een sobere en functionele cabine krijgen.

Vliegtuig
Het vliegtuig biedt ruimte aan 24 personen, ingedeeld in ruimtes voor 12 gasten en 12 cabine crew medewerkers. Voor de cabine crew is er ook een ontspanningsruimte en badkamer. Het tijdelijke regeringsvliegtuig is ook een 737 BBJ.

Levering
Het toekomstige regeringsvliegtuig is op dit moment in de Tsjechische stad Ostrava om gespoten te worden. Daarna komt het vliegtuig nog terug naar Nederland om door Fokker van interieur te worden voorzien. Als alles volgens planning verloopt wordt het vliegtuig in het voorjaar van 2019 aan de Nederlandse overheid overgedragen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button