AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsRoutes

Eerste KLM vlucht naar Fortaleza

Vandaag (3 mei) vertrok om 12:50 uur de eerste KLM vlucht naar de Braziliaanse stad Fortaleza, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Fortaleza
Fortaleza, een kustplaats in het noordoosten van Brazilië, is de derde bestemming in het Zuid-Amerikaanse land waar KLM op vliegt. Naast Sao Paulo en Rio de Janeiro vliegt KLM drie keer per week naar Fortaleza. Ook Air France dochter Joon vliegt vanaf vandaag twee keer per week vanaf Parijs Charles de Gaulle naar de Braziliaanse badplaats.

Wekelijks
Vanaf mei tot en met 1 juni wordt er door KLM twee keer per week naar Fortaleza gevlogen, vanaf 2 juni komt daar wekelijks een derde vlucht bij. Vanaf dan worden de vluchten op maandag, donderdag en zaterdag aangeboden, tot die tijd wordt er enkel op donderdag en zaterdag naar Fortaleza gevlogen.

Vlucht
Vlucht KL 707 vertrekt om 12:50 uur op Schiphol en landt om 17:20 uur lokale tijd in Fortaleza. Vanuit Fortaleza vertrekt vlucht KL 708 om 19:50 uur en landt om 10:00 uur de volgende dag op Schiphol.

A330-200
De vluchten worden met een Airbus A330-200 uitgevoerd. In het toestel is er plaats voor 18 passagiers in business class, 35 in economy comfort en 215 reizigers in economy. Met de nieuwe vluchten naar Fortaleza vliegt KLM 17 keer per week naar Brazilië.

Gol
KLM werkt samen met de Braziliaanse maatschappij GOL. Samen bieden de maatschappijen 35 codeshare-bestemmingen aan in Zuid-Amerika. In Fortaleza wordt een strategische hub gecreëerd. “Fortaleza vormt een strategisch toegangspunt richting Europa en andere belangrijke regio’s in Brazilië. Door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL, wordt een nieuwe strategische hub gerealiseerd die Amsterdam en Brazilië nog steviger verbindt”, aldus Pieter Elbers, topman bij KLM.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close