AirlinesNieuwsProfessional

Joon vliegt alleen nog maar in de zomer naar Iran

Air-France dochter Joon vliegt enkel nog maar in de zomerperiode naar Teheran in Iran, zo meldt Reuters.

Iran
De vluchten vanuit Parijs naar Teheran, de hoofdstad van Iran, zullen alleen nog maar in de zomerperiode uitgevoerd worden. Een woordvoerster van Air France laat aan Reuters weten dat ze hiermee inspelen op de lage vraag naar tickets op die route. Vanaf 28 oktober zal deze beslissing ingaan.

Joon
De vluchten naar Iran worden nu nog door Air France uitgevoerd. Vanaf januari volgend jaar worden deze vluchten overgeheveld naar dochtermaatschappij Joon.

Nucleair
De beslissing om minder naar Iran te vliegen heeft volgens de woordvoerder niks te maken met de onzekere situatie in Iran. President Trump denkt erover om de nucleaire deal, die in 2015 werd gesloten, stop te zetten. Die onzekerheid heeft ook impact op de houding van bedrijven tegenover Iran. Etihad Airways voert sinds december vorig jaar ook minder vluchten uit naar het land. Volgens Qatar Airways blijft bij hen de vraag naar tickets naar Iran wel sterk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button