fbpx
CargoNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Korte stakingen bij afhandelaars Schiphol

Vandaag vinden er korte werkonderbrekingen plaats bij afhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport op Schiphol, zo meldt FNV Luchtvaart.

Staking
Het is voor de derde keer dat medewerkers van de afhandelaars staken. Ze doen dit om hun eis voor een beter loon en minder hoge werkdruk kracht bij te zetten. De korte stakingen zullen tussen 08:00 uur en 11:00 uur plaatsvinden.

Schiphol
Volgens een reactie van Schiphol vinden de korte stakingen plaats bij Aviapartner en Swissport, Menzies Aviation wordt in het bericht niet genoemd. De werkonderbreking zal bij de check-in balies van Aviapartner tussen 08:00 uur en 08:45 uur plaatsvinden en tussen 10:00 uur en 11:00 uur bij de bagage-afhandeling bij Swissport.

Werkdruk
Volgens FNV Luchtvaart blijft het loon voor de werknemers al jaren achter bij de inflatie. Asmae Hajjari van FNV Luchtvaart: “De werknemers zijn boos over de starre houding van hun werkgevers. De werkgevers zijn al jaren niet bereid afspraken te maken over een fatsoenlijke loonsverhoging en verlaging van de werkdruk. Werknemers worden niet erkend en gewaardeerd voor het werk dat zij dagelijks uitvoeren.”

Gevolgen
Ondanks dat de werkonderbrekingen van korte duur zijn, is er een kans dat sommige vluchten vertraging oplopen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button