CargoNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Korte stakingen bij afhandelaars Schiphol

Vandaag vinden er korte werkonderbrekingen plaats bij afhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport op Schiphol, zo meldt FNV Luchtvaart.

Staking
Het is voor de derde keer dat medewerkers van de afhandelaars staken. Ze doen dit om hun eis voor een beter loon en minder hoge werkdruk kracht bij te zetten. De korte stakingen zullen tussen 08:00 uur en 11:00 uur plaatsvinden.

Schiphol
Volgens een reactie van Schiphol vinden de korte stakingen plaats bij Aviapartner en Swissport, Menzies Aviation wordt in het bericht niet genoemd. De werkonderbreking zal bij de check-in balies van Aviapartner tussen 08:00 uur en 08:45 uur plaatsvinden en tussen 10:00 uur en 11:00 uur bij de bagage-afhandeling bij Swissport.

Werkdruk
Volgens FNV Luchtvaart blijft het loon voor de werknemers al jaren achter bij de inflatie. Asmae Hajjari van FNV Luchtvaart: “De werknemers zijn boos over de starre houding van hun werkgevers. De werkgevers zijn al jaren niet bereid afspraken te maken over een fatsoenlijke loonsverhoging en verlaging van de werkdruk. Werknemers worden niet erkend en gewaardeerd voor het werk dat zij dagelijks uitvoeren.”

Gevolgen
Ondanks dat de werkonderbrekingen van korte duur zijn, is er een kans dat sommige vluchten vertraging oplopen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close