fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Kwart Air France vluchten valt vrijdag uit

Door de stakingen bij Air France valt vrijdag 4 mei een kwart van de vluchten uit, zo meldt de Franse luchtvaartmaatschappij.

Vluchten
Air France verwacht dat 20 procent van de langeafstandsvluchten niet zal vertrekken. Bij de middellangeafstandsvluchten valt naar verwachting 35 procent uit en van de korteafstandsvluchten zal 20 procent aan de grond blijven staan.

Personeel
Het percentage piloten, cabine crew en grondpersoneel dat morgen het werk neerlegt, zal volgens Air France op het volgende uitkomen: van de piloten staakt 21,5 procent, bij de cabine crew bedraagt het percentage 17,1 procent en bij het grondpersoneel zal 12,5 procent niet werken. Met de werkonderbreking van 4 mei komt het aantal stakingsdagen bij Air France op 13 te liggen.

Staking
De werknemers van Air France willen een loonsverhoging, maar de directie kwam met een tegenbod. Het personeel van Air France mag zich tot 4 mei via een online stemming uitspreken voor of tegen het loonbod. Het personeel krijgt over de hele linie 7 procent meer loon, gespreid over een periode van vier jaar. Bovenop de verschillende individuele verhogingen voor de verschillende disciplines. Een meerderheid van de vakbonden wees dat voorstel af.

AF-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn positie op het spel gezet, door op te stappen als het personeel het bod niet steunt.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button