fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

NTSB onderzoekt bijna ongeluk op San Francisco

De National Transport Safety Board (NTSB), heeft informatie vrijgegeven over een nog lopend onderzoek naar een bijna-ongeval tussen vliegtuigen op het San Francisco International Airport.

Taxibaan
Op 7 juli vorig jaar wilde een piloot van Air Canada op het vliegveld in San Francisco landen. Pas op het laatste moment had hij door dat hij helemaal verkeerd zat. Vlucht 759 van Air Canada had namelijk toestemming om te landen op baan 28R, maar lijnde op voor de taxibaan. Op taxibaan C stonden vier toestellen te wachten voor take-off. Op het allerlaatste moment maakte de Airbus A320 een doorstart en voorkwam hiermee een crash.

©NTSB

Video
In onderstaande video, vrijgegeven door de NTSB, is te zien hoe dicht de vliegtuigen bij elkaar kwamen. Midden bovenin van de video is te zien hoe het vliegtuig aankomt en recht op de vier vliegtuigen afvliegt. Als de A320 het eerste toestel in de rij is overgevlogen maakt het een doorstart. Het vliegtuig was minder dan 100 voet (30 meter) van de grond verwijderd.

Animatie
De NTSB heeft ook een animatie gemaakt van het voorval, met geluidsfragmenten en informatie van flightaware.com, tussen de piloot en de verkeerstoren.

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button