fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Qatar-topman: Boeing loopt achter met 777X

De ontwikkeling van de Boeing 777X zou achter op schema lopen. Dat heeft ceo van Qatar Airways, Akbar Al Baker, tegen Reuters gezegd. Qatar Airways is een van de klanten van de nieuwe 777.

2020
Volgens de topman zal Boeing de achterstand wel weer inhalen, zodat de eerste toestellen op tijd geleverd kunnen worden. “Elk nieuw vliegtuigprogramma zal altijd met wat tegenslagen te maken krijgen, maar er is nog steeds tijd om te leveren, omdat de eerste levering [pas] in 2020 is. Behalve als er certificeringsproblemen zijn, denk ik dat het vliegtuig op tijd zal worden afgeleverd”, legde Al Baker uit.

Boeing heeft niet gereageerd op de vertraging in de productie.

Emirates
De Boeing 777X-reeks volgt de huidige generatie triple sevens op. Grotere vleugels, nieuwe motoren en een verlengde cabine moeten er volgens Boeing voor zorgen dat dit het meest efficiënte tweemotorige vliegtuig ter wereld wordt. Emirates wordt de eerste gebruiker van het vliegtuig. Lufthansa is tot nu toe de enige Europese maatschappij die het type heeft besteld.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button