fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Wizz Air UK ontvangt AOC en maakt eerste vlucht

Wizz Air UK heeft de Air Operater’s Certificate (AOC) en een exploitatievergunning gekregen. Vanuit Londen Luton Airport wordt de eerste vlucht naar Boekarest gevlogen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

AOC
In oktober vorig jaar vroeg Wizz Air UK bij de burgerluchtvaartautoriteit in het Verenigd Koninkrijk een AOC en exploitatievergunning aan. Nu de maatschappij deze heeft gekregen, voert het vanaf Londen Luton vluchten uit met in de VK geregistreerde vliegtuigen. De eerste vlucht voor Wizz Air UK vertrok vandaag (3 mei) naar Boekarest.

Airbus
Wizz Air Uk zal tegen het einde van dit jaar op Londen Luton acht vliegtuigen hebben staan. De toestellen die daar gestationeerd worden bestaan uit Airbus A320’s en A321’s. Met deze nieuwe toestellen biedt de maatschappij negen miljoen stoelen aan op vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Routes
Vanuit het Verenigd Koninkrijk beidt Wizz Air vluchten aan naar 73 bestemmingen vanaf negen verschillende vliegvelden. Het is hiermee de achtste grootste luchtvaartmaatschappij die operationeel is in het VK.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button