fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

China Southern neemt eerste Boeing 787-9 in ontvangst

China Southern heeft de eerste Boeing 787-9 voor de maatschappij in ontvangst genomen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Bestelling
China Southern bestelde in oktober 2016 twaalf Boeing 787-9’s. De eerste van deze vliegtuigen is nu aan de maatschappij geleverd. De rest van de toestellen zullen nog tot en met 2020 geleverd worden. De catalogusprijs voor de twaalf vliegtuig bedraagt 3,2 miljard dollar (2,67 miljoen euro).

787-9
De Boeing 787-9 van China Southern biedt plaats aan 297 reizigers waarvan er 28 in business class kunnen zitten en 269 in economy. Het toestel wordt gestationeerd op de Internationale luchthaven Guangzhou-Baiyun in China. De dreamliner wordt door de maatschappij ingezet op vluchten naar Wuhan en San Francisco vanaf 1 juni.

China Southern
China Southern is de grootste maatschappij van China en een lid van de SkyTeam-alliantie, waar ook KLM deel van uitmaakt. Het bedrijf heeft de thuisbasis in Guangzhou en een grote hub op de luchthaven van Beijing.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button