fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOpmerkelijkProfessional

Het uur van de waarheid voor Air France

Vandaag wordt de toekomst van Air France én Jean-Marc Janaillac bepaald. De topman van Air France verbond zijn lot als ceo van Air France-KLM en voorzitter van Air France aan de uitkomst van de raadpleging onder het personeel over het loonbod.

Loon
Al maanden is het onrustig bij Air France omdat de werknemers meer loon eisen. Vandaag leggen de piloten, cabine crew en grondpersoneel voor de dertiende dag het werk neer om hun looneis kracht bij te zetten. Om aan de stakingen een einde te maken verbond Janaillac zijn lot met de uitkomst van de raadpleging onder het personeel over het loonbod.

Eindbod
Het bestuur van Air France legde op 16 april een eindbod op tafel met betrekking tot de loonontwikkeling van de medewerkers. Volgens dat finale bod krijgt het personeel over de hele linie 7 procent meer loon, gespreid over een periode van vier jaar. Bovenop de verschillende individuele verhogingen voor de verschillende disciplines. Het personeel van Air France kan anoniem een stem uitbrengen over het bod in een digitale raadpleging.

Raadpleging
De werknemers konden vanaf donderdag 26 april hun stem uitbrengen, tot vandaag 18:00 uur, daarna wordt de uitkomst bekendgemaakt, aldus Air France. De werknemers kregen zodoende negen dagen de tijd om te stemmen. De personeelsleden kunnen anoniem hun stem uitbrengen. “Zonder legale implicaties”, aldus Franse airline.

Toekomst
Om een einde te maken aan het conflict liet Janaillac weten op te stappen als de werknemers niet akkoord gaan met het loonvoorstel. “Mijn persoonlijke toekomst is niets vergeleken met die van het enorme belang van de toekomst van Air France”, zo zei de ceo van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie afgelopen 20 april. “Air France moet uit deze verlamming komen”, aldus Janaillac. De eerste elf dagen van staking hebben Air France 300 miljoen euro gekost.

Waarheid
Vanavond, met het bekend maken van de referendumuitkomst, breekt ook voor Air France het uur van de waarheid aan. De toekomst voor de Franse luchtvaartmaatschappij wordt dan verder uitgestippeld, mét of zonder Jean-Marc Janaillac.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button