fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Janaillac weg als ceo Air France-KLM na referendum

Jean Marc Janaillac stapt op als ceo van Air France-KLM en als voorzitter van Air France. Hij vertrekt nadat een meerderheid van het Air France-personeel dat zich uitsprak tegen het loonbod. Dit laat Air France-KLM weten.

Van het Air France-personeel bracht 80,33 procent zijn of haar stem uit over het loonbod. Daarvan stemde 55,44 procent tegen. Ceo Janaillac verbond zijn persoonlijke lot aan de stemming onder het Air France personeel.

Loonsverhoging
In dat finale bod zou het personeel over de hele linie 7 procent meer loon krijgen, gespreid over een periode van vier jaar. Deze loonsverhoging kwam bovenop de verschillende individuele verhogingen voor de verschillende disciplines.

Toekomst
“Mijn persoonlijke toekomst is niets vergeleken met die van het enorme belang van de toekomst van Air France,” zei Janaillac in april, “Air France moet uit deze verlamming komen.” De eerste elf dagen van staking hebben Air France 300 miljoen euro gekost.

KLM
KLM-topman Pieter Elbers vindt het vertrek van Janaillac “zeer teleurstellend”. Volgens de topman komt er voorlopig geen einde aan de moeilijke situatie bij Air France. “Ik draag waar mogelijk graag bij aan de stabiliteit en interne cohesie van de groep.” Over de gevolgen voor KLM liet Elbers zich niet uit.

Opvolger
Wie de opvolger van de 65-jarige Janaillac wordt, is nog niet bekend. Woensdag 9 mei geeft de ceo uitleg aan de raad van commissarissen van Air France-KLM en Air France. De dagelijkse leiding van Air France blijft voorlopig in handen van ceo Franck Terner.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button