FinancieelFrequente reizigerNL nieuwsOverig nieuwsZakelijke Reiziger

Meerderheid Nederlanders voor Europese vliegtaks

De meerderheid van de Nederlandse bevolking voelt wel wat voor een Europese vliegtaks. Dat blijkt uit een onderzoek onder 27.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Europees
Zo’n 53 procent van de ondervraagden zegt voorstander te zijn van een Europese belasting op vliegtickets. Ongeveer 37 procent is tegen. Twee derde vindt dat er meer geïnvesteerd moet worden in het internationale treinverkeer.

Nederlands
In het regeerakkoord is vastgelegd dat het kabinet in 2021 een vliegbelasting invoert in Nederland. Een Nederlandse vliegtaks kan echter op minder steun rekenen onder de bevolking. Circa 40 procent is voor een Nederlandse taks, 48 procent is tegen.

Gevolgen
Gevreesd wordt dat een binnenlandse vliegbelasting negatieve gevolgen heeft voor de luchtvaartindustrie in Nederland. Een meerderheid van de panelleden gaf aan dan in het buitenland op het vliegtuig te stappen. In 2009 werd na grote weerstand de Nederlandse vliegtaks, die een jaar eerder werd ingevoerd, al afgeschaft.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button