fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Mogelijk vertragingen op Schiphol door acties

Reizigers op Schiphol kunnen dit weekend te maken krijgen met vertragingen door werkonderbrekingen en stiptheidsacties van drie bagageafhandelaars. Dat zegt vakbond FNV.

Een uur
Medewerkers van drie bedrijven die bagage en vracht op de luchthaven afhandelen, AviaPartner, Swissport en Menzies, leggen het werk maximaal een uur neer. Er is een loonconflict tussen het personeel van de afhandelaars en hun werkgevers, dat al drie keer eerder leidde tot acties op de luchthaven. De hevige concurrentie in de branche van afhandelaars zorgt volgens FNV voor een “race naar beneden”.

Incheckbalies
Het werk wordt gespreid over de dag enkele momenten onderbroken. Dit kan ook gevolgen hebben voor de bezetting bij de incheckbalies. Reizigers wordt geadviseerd de website en berichtgeving van Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button