fbpx
NieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Noord-Korea wil vliegroutes naar Zuid-Korea openen

Afgevaardigden van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ICAO zullen volgende week Noord-Korea bezoeken om een verzoek van Pyongyang in behandeling te nemen. Noord-Korea wil vliegroutes openen naar buurland Zuid-Korea.

Volgens ICAO is de aanvraag nu in overweging genomen. Het zal net als andere luchtvaartgerelateerde discussiepunten op de agenda staan tijdens het bezoek.

Rusland en China
Air Koryo, de nationale luchtvaartmaatschappij van Noord-Korea, vliegt momenteel alleen naar binnenlandse steden en bestemmingen in Rusland en China. Twee landen waarmee Noord-Korea diplomatieke betrekkingen onderhoudt.

Seoul
Er is nu een aanvraag ingediend voor vluchten naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. In februari werd naar aanleiding van de Olympische Winterspelen voor het eerst sinds 1994 een vlucht uitgevoerd van Zuid- naar Noord-Korea, door Asiana Airlines.

Verzoek
Met de ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vorige week, lijken de landen dichter bij elkaar te komen. Het verzoek van Noord-Korea aan ICAO werd al in februari ingediend.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button