fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Norwegian huurt Boeing 777’s wegens uitval deel 787-vloot

Norwegian least een Boeing 777-200 van zowel EuroAtlantic Airways als Privilege Style om een capaciteitstekort deze zomer te voorkomen. De 787-vloot kan niet op volle sterkte worden ingezet wegens uitgebreide inspecties aan de Rolls-Royce Trent 1000-motoren.

Newark
In het zomerschema zijn de ‘triple sevens’ ingeroosterd op twee verbindingen met New York Newark. Tot en met 14 september dit jaar wordt de Boeing 777 zes keer per week ingezet tussen Parijs Orly en Newark. Van 22 mei tot 14 september komt daar ook eenmaal per week Rome-Newark bij.

Wegens capaciteitsgebrek is een zevende vlucht per week tussen Parijs Orly en Newark uitgesteld tot 15 september. In eerste instantie zou in maart deze vlucht worden toegevoegd aan het weekschema.

Wet-lease
EuroAtlantic is een Portugese maatschappij gespecialiseerd in het leasen van vliegtuigen en uitvoeren van chartervluchten. Het Spaanse Privilege Style voert ook regelmatig charters uit. Norwegian neemt de Boeing 777’s op wet-lease-basis in gebruik.

Problemen
Meerdere maatschappijen kampen met problemen bij de Trent 1000-motoren. Ook Virgin Atlantic en Air New Zealand huurden extra toestellen, omdat Dreamliners aan de grond moesten blijven voor controles.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button