fbpx
IncidentenNieuws

Onderzoek gestart naar bijna-botsing tussen Boeing 737’s

De Australische onderzoeksraad voor transportveiligheid ATSB is een onderzoek gestart naar een bijna-botsing tussen twee Boeing 737-800’s op de luchthaven van Perth. Het incident deed zich voor op 28 april dit jaar.

Oversteken
De toestellen waren beide van Qantas. Een van de Boeings landde op het vliegveld van Perth na een vlucht vanuit Sydney. Het vliegtuig verliet de landingsbaan via een van de taxibanen en werd vervolgens door de luchtverkeersleiding opgeroepen te wachten voordat de andere startbaan overgestoken kon worden.

Afbreken
Het vliegtuig stopte echter voorbij de stopstreep, het punt dat werd aangeduid voor de ‘hold short’. De andere 737 was op deze startbaan vertrokken om op te stijgen, maar de bemanning werd door de toren geïnstrueerd onmiddellijk de take-off af te breken en te stoppen. Uiteindelijk heeft het toestel de startbaan via de tweede taxibaan kunnen verlaten en is een botsing voorkomen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button