fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsTravel

Wegdromen van Noorwegen | Video

Noorwegen ligt in het uiterste noorden van Europa en biedt eindeloos veel opties. Van imponerende fjorden van honderden meters hoog in het noorden tot aan zandstranden in het zuiden van Noorwegen. Voor avonturiers is Noorwegen de perfecte bestemming. Het land zit namelijk vol met verrassingen en haar schoonheid is simpelweg met geen pen te beschrijven!

Noorwegen voor beginners
Scandinavië staat niet bekend als een van de goedkoopste vakanties in Europa. Sterker nog, Noorwegen behoort tot een van de duurste bestemmingen van Europa! Uit eten of een bezoek brengen aan de supermarkt is algauw duurder dan in Nederland, maar toch weet het land met haar prachtige natuurverschijnselen vele toeristen te lokken.

De snelste manier om in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, te komen is per vliegtuig. Echter is de auto ook een mogelijkheid. Vanuit Kiel, Duitsland, kan je namelijk met auto en al met de ferry de pas oversteken. De tocht duurt ruim twintig uur en kan in combinatie met een overnachting.

Fjorden
Ze worden als een van ’s werelds mooiste natuurwonderen beschouwd, de Noorse fjorden. De meest befaamde fjord is de Geirangerfjord, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De fjord bezit zeer steile bergwanden die tot wel 800 meter hoog zijn. Een absolute aanrader is om de fjorden per schip te bezichtigen, dit zal leiden tot een zeer exclusieve en bijzondere belevenis.

Geiranger Fjord Norway ©WikiMedia Edgar El

Oslo
Oslo is de grootste stad van Noorwegen en tevens de hoofdstad. De stad is gelegen in het zuidoosten van het land en bezit meer groen dan bebouwd terrein. De hoofdstad heeft een eeuwenoude haven en herbergt onder anderen het koninklijk paleis en meerdere kathedralen. Bovendien is de stad al een millennia bewoond, de eerste bewoners kwamen namelijk uit het jaar 1000. Naast het historische stadscentrum heeft de levendige stad ook een moderne zijde. Zo heeft Oslo talloze hippe cafeetjes en trendy terrasjes, waardoor het ook voor jongeren een aantrekkelijke stad is. 

Een uiterst aangename manier om Noorwegen te verkennen is om met de InterRail van Oslo naar Bergen te reizen. De reis is 470km lang en beslaat ruim zes uur. Tijdens de tocht passeer je besneeuwde bergtoppen en watervallen tot aan de fjorden in Bergen.

Bergen
Bergen is de op een na grootste stad van Noorwegen en is de toegangspoort naar de fjorden. De stad wordt bovendien ook omgeven door de fjorden van Fløyen. De 420 meter hoge berg is dan ook een must-see omdat het een spectaculair uitzicht biedt over de baai van Bergen. De top van de berg is vanuit de stad te bereiken met een kabelbaan. Een ander roemrijke bezienswaardigheid zijn de kleurrijke huisjes van Bryggen. De handelshuisjes sieren vele ansichtkaarten en bovendien staan zij al sinds 1970 op de Werelderfgoedlijst van Unesco!

Bergen Norway ©WikiMedia Jenni Douglas

Noorderlicht 
Om een glimp van het noorderlicht op te kunnen vangen zal je naar het uiterste noorden van het land moeten. In de zoektocht naar de ideale locatie om het natuurspektakel te vinden zal je algauw stuiten op Tromsø. De stad ligt in het uiterste noorden en schijnt de ideale uitvalsbasis te zijn om het noorderlicht te bewonderen. Helaas is het noorderlicht alleen te zien in de zomer. Maar niet getreurd, in de zomer is een ander fenomeen te vinden. Namelijk de middernachtzon!

Aurora Tromsø Norway ©WikiMedia Alchemist-hp

Preikestolen
De Pulpit Rock is een van de meest prominente attracties van Noorwegen. Om hier te komen zal je een pittige tocht moeten doorstaan om de top te bereiken. Het uitkijkpunt geeft een idealistisch beeld over het Lysefjord en is ideaal voor prachtige panoramafoto’s. Hoogtevrees moet je niet hebben, want het uitkijkpunt ligt 600m boven het meer.

Preikestolen Norway ©WikiMedia Fihu

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button