AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

B787’s moeten dichter bij kust vliegen wegens motorfalen

Passagiers die reizen met British Airways en Virgin kunnen te maken krijgen met langere vliegtijden. De maatschappijen zijn opgeroepen om uit voorzorg met de Boeing 787 Dreamliners dichter bij de kust te blijven, meldt de Britse krant The Mirror.

Uur
Om in geval van technische problemen tijdens de vlucht snel uit te kunnen wijken moeten de maatschappijen op maximaal één uur van de dichtstbijzijnde luchthaven blijven. BA en Virgin hadden hun zorgen geuit over voortijdige slijtage van de Rolls-Royce motoren.

140 minuten
Vorige maand kortte de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de uitwijktijd al in van 330 minuten naar 140 minuten voor alle Dreamliners met Trent-1000-motoren. Dit betreft ongeveer een kwart van de wereldwijde 787-vloot.

Controles
Wereldwijd hebben 787’s die zijn voorzien van Rolls-Royce Trent-1000-motoren te maken met technische problemen. Een deel van de toestellen moet worden onderworpen aan uitgebreide inspecties.

De European Aviation Safety Agency (EASA) legde controles op voor de Rolls Royce Trent-1000 “Package C” motoren. De Trent-1000 “Package B” en Trent-1000 TEN motoren hoeven niet extra gecontroleerd te worden. De Dreamliners die bijvoorbeeld KLM en TUI in gebruik hebben, zijn voorzien van GEnX-motoren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close