AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Primera Air van start op trans-Atlantische route

Nieuwe concurrentie heeft zich gemeld op de route tussen Europa en Noord-Amerika. Het IJslandse Primera Air vliegt sinds 19 april tussen Londen Stansted en New York Newark.

A321neo
Tot zaterdag werden vliegtuigen geleaset, omdat de levering van de nieuwe A321neo vertraging op liep. Het eerste toestel dat speciaal voor de trans-Atlantische vluchten is besteld, vliegt sinds gister op Stansted-Newark.

Bases
Primera heeft zes A321neo’s en twee A321LR’s besteld. Met dit laatste type kunnen grotere afstanden worden overbrugd. De toestellen zijn nodig om de uitbreidingsplannen van de maatschappij te verwezenlijken. Primera wil een trans-Atlantisch netwerk vanuit drie bases in Europa uitbouwen.

Bestemmingen
Naast Stansted komt een basis in Birmingham en Parijs Charles de Gaulle. Later dit jaar volgen vanuit de Europese steden vluchten naar Boston, Toronto en Washington.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close