fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Etihad overweegt vliegtuigorders te schrappen’

Etihad bekijkt als onderdeel van de interne reorganisatie of er vliegtuigorders geannuleerd moeten worden. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Opties
In totaal zijn er meer dan 160 vliegtuigen besteld bij Boeing en Airbus. Mogelijk wordt (gedeeltelijk) afgezien van de orders, een deel omgezet naar andere vliegtuigtypes of de levering van vliegtuigen uitgesteld. Een combinatie van de drie opties wordt ook als mogelijkheid gezien.

Consequenties
De beslissing zou voor beide vliegtuigbouwers grote consequenties kunnen hebben. Etihad heeft bij Boeing 52 Dreamliners en 25 B777X’s besteld. Airbus bouwt voor de Golfcarrier 62 A350’s en 26 A321neo’s.

Verlies
Etihad boekte de afgelopen jaren een verlies van bijna 2 miljard dollar, door onder andere mislukte investeringen in maatschappijen als Alitalia en airberlin. Onder leiding van de nieuwe ceo Tony Douglas, moet het tij worden gekeerd. Douglas liet vorige week weten “duurzame groei” na te willen streven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button