fbpx
AirlinesKLMNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

‘Wizz Air bestelt meeste vliegtuigen, KLM minste’

De Hongaarse prijsvechter Wizz Air heeft in Europa de meeste vliegtuigorders uitstaan gerelateerd aan de huidige vlootomvang, KLM de minste. Dat blijkt uit een analyse van kenniscentrum voor de luchtvaart CAPA.

Aantallen
Per eind april hebben volgens CAPA 72 Europese luchtvaartmaatschappijen vliegtuigen in bestelling staan. De meeste daarvan in absolute aantallen, 273, komen ook voor rekening van Wizz Air.

Ambities
Het kenniscentrum zegt specifiek gekeken te hebben naar de orders in relatie tot de huidige vloot, om de ambities ten opzichte van de huidige omvang te laten zien. Wizz Air voert die lijst aan, met een percentage van 284 procent. KLM komt in deze lijst onderaan, met 4 procent.

Vlootomvang
In totaal hebben de Europese airlines 2.379 toestellen besteld die nog geleverd moeten worden. “Dat is 30 procent van de huidige vlootomvang van 7.824 toestellen,” aldus CAPA. Voor de 72 maatschappijen -van de in totaal meer dan vijfhonderd- die orders hebben uitstaan gaat het om bijna de helft (49 procent) van hun gezamenlijke vloot.

Norwegian
Behalve Wizz hebben ook onder andere Norwegian, Pegasus, Air Europa en Primera Air relatief veel orders uitstaan ten opzichte van de vlootomvang. Zij hebben allemaal meer dan 75 procent nieuwe vliegtuigen besteld vergeleken met de bestaande vloot. Onder andere Alitalia, Austrian en Condor hebben helemaal geen toestellen in de boeken bij de fabrikanten staan.

Top-10
De top-10 van airlines met relatief de meeste orders bestaat behalve Wizz Air Group uit: Primera Air Group, Red Wings, Norwegian Group, Travel Service Group, Pegasus Airlines, S7 Airlines, La Compagnie, Germania en Volga-Dnepr Airlines.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button