fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

China Southern drie maanden met A380 naar Schiphol

China Southern Airlines vliegt dit zomerseizoen ruim drie maanden met de A380 op Schiphol. Dat bevestigt de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

Superjumbo
De superjumbo vliegt van 10 juli tot 8 oktober tussen Amsterdam en Peking. De capaciteit van China Southern op deze route wordt daarmee bijna verdubbeld; van 284 naar 506 stoelen.

Emirates
In de zomerperiode vallen voor de liefhebber drie A380’s te bewonderen op Schiphol; behalve die van China Southern ook twee van Emirates. Die maatschappij vliegt het hele jaar met de A380’s op Amsterdam.

First
China Southern heeft vijf A380’s in de vloot. De toestellen zijn voorzien van een first class, met acht cabines. De businessclass telt zeventig stoelen, in een 1-2-1 opstelling. Op het bovendek zijn 76 economystoelen, in een 2-4-2 opstelling, beneden nog eens 352 in 3-4-3.

Europa
China Southern kwam in juni 2015 voor het eerst naar Schiphol met de A380. In 2016 werd de inzet van het toestel iets korter dan vooraf gepland, bij gebrek aan belangstelling van Chinese toeristen om naar Europa te reizen als gevolg van de aanslagen van destijds.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button