AirlinesFrequente reizigerNieuws

Emirates begint dagelijkse route naar Edinburgh

Vanaf 1 oktober heeft Emirates er een nieuwe bestemming bij: Edinburgh. De route wordt dagelijks gevlogen.

Klassen
Het is de tweede bestemming in Schotland voor de maatschappij uit Dubai; de andere is Glasgow. Op de nieuwe dienst wordt een Boeing 777-300ER ingezet met een drie-klassen indeling. Aan boord zijn acht first class suites, 42 businessclass-stoelen en 304 economyclass-stoelen.

Capaciteit
We vergroten onze capaciteit naar Schotland om in te spelen op de toenemende vraag”, aldus Hubert Frach, divisional senior vice-president. “Edinburgh is een populaire vakantie-, maar ook zakelijke bestemming. Vanuit de stad kan nu met overstap in Dubai naar bijvoorbeeld Azië en Australië gevlogen worden.”

Vlucht
De vlucht vertrekt dagelijks vanuit Dubai rond tien uur in de ochtend en komt even voor drie uur aan in Edinburgh. De terugvlucht vertrekt om 20:15 uur en is weer om 06:40 uur in Dubai, vlak voor de outbound piek naar diverse bestemmingen.

Achtste
Het is de achtste bestemming in het Verenigd Koninkrijk voor Emirates. De zevende, London Stansted, wordt in juni voor het eerst gevlogen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close