AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa zet vlootvernieuwing- en uitbreiding door

De Lufthansa Group zet zijn vlootvernieuwing- en uitbreiding door. De raad van toezicht heeft de bestelling van maximaal zestien nieuwe toestellen goedgekeurd, zo meldt de onderneming.

Investeringsschema
De vliegtuigen vertegenwoordigen een cataloguswaarde van circa 2,1 miljard euro. De toestellen worden gefaseerd geleverd tot 2022. “Het investeringsschema voor 2018 blijft ongewijzigd,” aldus de Lufthansa Group.

SWISS
Dochteronderneming SWISS kan twee Boeing 777-300’s tegemoet zien. Deze worden begin 2020 verwacht en zullen worden gebruikt om het netwerk verder uit te breiden. Lufthansa Cargo krijgt twee Boeing 777F’s. Lufthansa: “Deze vervangen in de toekomst de MD11’s. Daarmee wordt tegelijkertijd het brandstofverbruik teruggebracht, het geluid verminderd en de kosten per eenheid gaan omlaag.”

Resultaten
Volgens Lufthansa moeten deze investeringen gezien worden als een beloning voor de resultaten bij de twee dochterondernemingen. “In het traditionele zwakke eerste kwartaal, heeft SWISS een winstmarge van meer dan 9 procent gerealiseerd en Lufthansa Cargo van meer dan 10 procent.”

A320’s
De raad van toezicht keurde ook een bestelling voor maximaal twaalf A320’s goed, bestemd voor de korte en middellange afstand. “Dit is inclusief zes opties voor de A320’s in 2022, met de nieuwe motoren, die zijn omgezet in definitieve bestellingen.” Deze zijn bestemd voor de vervanging van oudere toestellen.

Levering
Tenslotte zegt Lufthansa -afhankelijk van de beschikbaarheid- tot zes extra A320 met de bestaande motoren te bestellen. “Het plan is om deze dit jaar al in te zetten om de vertraagde levering van de Airbus A320neo te ondervangen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button