AirlinesOverig nieuws

Ook Icelandair stapt in gat dat airberlin achterlaat

Vanaf 25 oktober start Icelandair met vluchten naar Düsseldorf. De IJslandse maatschappij voert op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag na enkele jaren afwezigheid opnieuw rechtstreekse vluchten uit tussen Düsseldorf en IJsland.

Airberlin
“Na het wegvallen van airberlin zien wij nieuwe mogelijkheden en kansen voor Düsseldorf binnen ons routenetwerk naar IJsland en 23 bestemmingen in Noord-Amerika,” aldus Björgólfur Jóhansson, ceo van Icelandair. “Düsseldorf is een belangrijke regionale luchthaven voor zowel Duitse als Nederlandse reizigers. Met deze rechtstreekse vlucht willen wij IJsland en onze Icelandair Stopover nog bereikbaarder maken.” Icelandair vliegt naar vier andere steden in Duitsland: Frankfurt, München, Hamburg en Berlijn.

Düsseldorf
“Deze nieuwe verbinding van Icelandair is een uitstekende aanvulling op het reeds bestaande vluchtaanbod in Düsseldorf naar bestemming IJsland. Bovendien bedient Icelandair vanuit de basis in Keflavik talrijke bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada”, benadrukt Thomas Schnalke, CEO van Düsseldorf Airport.

Met Düsseldorf als zevende nieuwe bestemming dit jaar, is het vluchtschema van Icelandair uitgebreider dan ooit. Vluchten naar Dublin, Baltimore, Cleveland, Dallas, Kansas City en San Francisco werden eerder al aangekondigd. Icelandair neemt dit voorjaar drie nieuwe Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen in gebruik voor inzet binnen het groeiende netwerk. In totaal zullen 33 passagiersvliegtuigen worden ingezet deze zomer: 26 Boeing 757’s, vier Boeing 767-300’s en de drie nieuwe Boeing 737 MAX 8’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button