fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM vlucht wijkt uit naar Phuket – Update

KLM vlucht KL809 van Amsterdam naar Jakarta via Kuala Lumpur is uitgeweken naar het Phuket International Airport, zo heeft een woordvoerder van KLM bevestigd tegenover Up.

Vlucht
De Boeing 777-200ER van KLM vertrok op 8 mei om 20:52 uur lokale tijd vanaf Schiphol richting Jakarta. De vlucht zou via Kuala Lumpur gaan, maar is tijdens de vlucht uitgeweken naar Phuket.

Telefoon
Volgens een statement van KLM is de reden voor het uitwijken naar Phuket rookontwikkeling in de cabine. Een mobiele telefoon van een van de passagiers raakte oververhit en zorgde voor de rookontwikkeling. De piloten namen uit voorzorg een tussenlanding. De 777 van KLM is veilig geland en is niemand in gevaar gebracht door de situatie.

Vertraging
Er is een safety check uitgevoerd in de cabine en het toestel is weer vrijgegeven voor vertrek. “Door de verplichte werk- en rusttijden van de crew kan de vlucht niet direct doorvliegen en zijn passagiers en crew ondergebracht in hotels in Phuket. De vlucht loopt hierdoor een vertraging van 18 uur op”, aldus het statement. De vlucht tussen Kuala Lumpur en Jakarta is geannuleerd.

Boeing
De Boeing 777-200ER, met registratie PH-BQB, van KLM biedt ruimte aan maximaal 318 passagiers, verdeeld over drie klassen. Het toestel heeft een spanwijdte van 60,9 meter, een lengte van 63,7 meter en heeft een maximumbereik van 13.400 kilometer.

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button