fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Record aantal passagiers voor Brussels Airport in april

Afgelopen april heeft Brussels Airport 2,25 miljoen passagiers ontvangen, dit is een stijging van 5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de Belgische luchthaven.

Passagiers
De 2.253.476 passagiers die via Brussels Airport in april reisden, zorgden voor een stijging van 5 procent tegenover het aantal reizigers in april vorig jaar. Het aantal lokale passagiers steeg met 5,6 procent. Het aantal transferpassagiers daalde licht met 0,6 procent.

Maatschappijen
De stijging is te danken aan nieuwe luchtvaartmaatschappijen en meer vluchten die andere maatschappijen aanbieden van en naar Brussels Airport. Zo zijn Cathay Pacific en Rwandair nieuwe maatschappijen op de luchthaven, en bieden Emirates en Hainan Airlines meer vluchten aan.

Vliegbewegingen
Het aantal vluchten van en naar Brussels Airport steeg met 1,7 procent ten opzichte van april 2017. In totaal werden er 19.893 vliegbewegingen genoteerd. Van dit aantal vluchten werden er 17.346 uitgevoerd als passagiersvlucht. Het gemiddelde aantal passagiers per vlucht steeg van 125 reizigers vorig jaar naar 129 reizigers in april van dit jaar, een stijging van 3,2 procent.

Vracht
De volledige vrachtvluchten zijn significant afgenomen ten opzichte van vorig jaar april. Er werden 12,6 procent minder vrachtvluchten uitgevoerd. Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen steeg wel met 17 procent.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button