fbpx
AirlinesFlight ReportsLiefhebberNaast het nieuwsReviewsTravel

Flight Report: Norwegian B787-9 Premium Economy | Video

Airline: Norwegian
Route: Amsterdam – New York
Airplane: Boeing 787-9 (8 months old)
Seat: 4A

Met medewerking van Norwegian kon Up meevliegen in premium economy op de eerste vlucht tussen Amsterdam en New York JFK.

Schiphol
Op Schiphol werden de passagiers, die met de eerste vlucht van Norwegian naar New York vlogen, verwelkomd met gebak, koffie en thee. Nadat het lintje officieel doorgeknipt was konden de reizigers boarden. De eersten kregen ook nog een houten tulp als aandenken.

Ruimte
Zodra je de Boeing 787-9 binnenstapt en naar rechts kijkt zie je de economy cabine. Zodra je naar links kijkt zie je de premium economy cabine. Je merkt meteen het verschil met economy, de hele cabine voelt ruimer aan. Dit komt door de 2-3-2 opstelling van de stoelen, in tegenstelling tot de 3-3-3 instelling in economy. De kleur van de stoelen is grijs met een rode, vastgemaakt aan de stoel, verstelbare nek steun.

Stoel
De stoelen zijn lekker ruim en hebben een comfortabel zitvlak. De breedte van de stoelen bedraagt 19 inch (48,26 cm), waardoor je gemakkelijk heen en weer kunt ‘schuiven’ om een juiste houding te vinden om te eten, werken, film te kijken of te slapen. De rugleuning kan ver naar achteren worden gezet en samen met de voetensteun kan je een aangename positie innemen om, onder het bijgeleverde dekentje, een dutje te doen.

Film
In diezelfde positie kan er ook makkelijk naar een film gekeken worden op het inflight entertainment system. Het scherm komt namelijk uit de armleuning en is makkelijk te verstellen. Los van verschillende nieuwe en oude films worden er ook enkele afleveringen van verschillende series aangeboden, zijn er verschillende spelletjes te spelen en is in real-time de route van de vlucht te volgen. Oortjes om op het scherm aan te sluiten, werden door de cabine crew aan de passagiers uitgedeeld.

Service
De service op de vlucht naar New York is zeer goed. Zodra ik plaats heb genomen in mijn stoel krijg ik meteen een sapje of water aangeboden. Nadat de Boeing 787-9 is opgestegen wordt er meteen langsgegaan voor nieuwe drankjes, met een keuze uit verschillende frisdranken, een biertje, rode, witte of mousserende wijn, verschillende cocktails en warme dranken zoals thee en koffie.

Lam
Ongeveer een uur tot anderhalf uur na vertrekt wordt de eerste maaltijd voorgeschoteld. Er kon gekozen worden tussen lam, kip of vis. De lam was mals en smakelijk, net zoals de drie kaasjes na. Er werd ook nog een salade geserveerd en een warm broodje. Na de maaltijd werd er nog gevraagd of men een digestief wilde. De tweede ‘maaltijd’, eerder een tussendoortje, bestond uit een aardappelsalade met garnaaltjes en vlees, fruit, een bonbon en een warm broodje. Gedurende de hele vlucht kan men via het scherm van het inflight entertainment systeem snacks en drankjes bestellen. Via hetzelfde systeem kan er ook tax-free geshopt worden.

Vlucht
De eerste vlucht van Norwegian tussen Amsterdam en New York was een zeer aangename, rustige vlucht. De zevenenhalf uur durende reis vloog voorbij. Door de verbeterde cabinedruk en de frisse lucht die door de cabine stroomt, stapte ik fris de 787-9 uit, het JFK International Airport in New York binnen.

Watersaluut eerste vlucht Norwegian AMS-JFK ©Norwegian

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button