Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsVliegvelden

Throwback Thursday: Glasgow Airport in ’84 | Video

Wat beter te doen op deze druilerige donderdag dan wat nostalgisch worden met de documentaire uit 1984 ‘A Day In the Life’, deze keer met als onderwerp: Glasgow Airport.

Glasgow Airport
Glasgow Airport werd opgericht op 27 juni 1966. Het vliegveld ligt 13 kilometer van Glasgow, de grootste stad van Schotland en de op twee na grootste in het Verenigd Koninkrijk. In juli 2004 werd de luchthaven het eerste vliegveld in Schotland die in één maand meer dan 1 miljoen passagiers behandelde.

1984
In 1984 waren dit soort aantallen passagiers nog niet voor te stellen op het vliegveld van Glasgow. Hoe het er toentertijd wel aan toe ging is in onderstaande video te zien.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close