AirlinesNieuwsProfessional

Wizz Air ziet hoogste passagiersstijging LCC’s in april

De Hongaarse low cost carrier Wizz Air zag in april het aantal passagiers met 19 procent groeien ten opzichte van dezelfde maand het jaar daarvoor. Daarmee heeft Wizz Air de hoogste procentuele stijging in passagiers van de Europese prijsvechters gerealiseerd.

Wizz Air
Wizz Air vervoerde afgelopen april 2.764.579 passagiers, een stijging van 19,2 procent ten opzichte van april 2017. De bezettingsgraad steeg met 0,8 procent naar 90,9 procent. Tot en met april vervoerde Wizz Air in dit jaar 32.908.210 reizigers, een stijging van 22 procent in vergelijking met de eerste vier maanden van het afgelopen jaar.

Norwegian
De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian zag het aantal passagiers dat in april met hen vloog met 16 procent stijgen. Afgelopen april reisden er 411.020 meer reizigers met Norwegian dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden er 3.049.249 passagiers vervoerd. De bezettingsgraad daalde met 3,6 procentpunt naar 83 procent. Volgens de airline komt de stijging door de verdubbeling van long-haul vluchten in vergelijking met vorig jaar. Zo vertrok maandag 7 mei de eerste vlucht van Norwegian van Schiphol naar New York JFK.

Ryanair
De Ierse prijsvechter Ryanair zag in april 9 procent meer passagiers gebruik maken van hun diensten dan in dezelfde maand afgelopen jaar. Ryanair vervoerde in totaal 12,3 miljoen reizigers, één miljoen reizigers meer dan vorig jaar. De bezettingsgraad bleef stabiel op 96 procent.

Easyjet
De Britse lowbudgetluchtvaartmaatschappij easyJet vervoerde afgelopen april 7.452.647 passagiers, een stijging van 4,7 procent ten opzichte van april 2017. De bezettingsgraad steeg met 0,5 procentpunt naar 93,4 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close