fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Airbus neemt besluit over terugtrekken Iran-order’

Airbus zal binnen enkele dagen besluiten of het de order van Iran voor tientallen nieuwe vliegtuigen terugtrekt, meldt de adviseur van de infrastructuurminister Asghar Fakhrieh-Kashan volgens Reuters. De Europese vliegtuigbouwer neemt de beslissing nadat de Verenigde Staten zich eerder deze week terugtrok uit de nucleaire Iran-deal.

Licenties
De VS had eerder aangegeven ook de exportlicenties met Iran in te trekken, die nodig zijn voor de fabrikanten om vliegtuigen te kunnen verkopen aan het land. Airbus maakt gebruik van Amerikaanse technologie en onderdelen, waardoor deze maatregel ook voor Airbus gevolgen heeft.

Aanbetaling
Zo’n 10 procent van de onderdelen voor de Airbus vliegtuigen wordt in de Verenigde Staten gemaakt. Iran heeft 95 vliegtuigen bij Airbus besteld, waaronder 16 Airbus A350’s en 28 Airbus A330neo’s. Tot nu toe heeft Iran elf vliegtuigen geïmporteerd, drie van Airbus en acht van ATR.

Volgens de minister is er door Iran geen aanbetaling gedaan aan Airbus voor toekomstige leveringen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button