Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportZakelijke Reiziger

Dit weekend mogelijk overlast op Schiphol door acties

Reizigers op Schiphol moeten ook dit weekend rekening houden met vertragingen door werkonderbrekingen en stiptheidsacties van drie bagageafhandelaars. Dat zegt vakbond FNV.

Een uur
Medewerkers van drie bedrijven die bagage en vracht op de luchthaven afhandelen, AviaPartner, Swissport en Menzies, leggen het werk maximaal een uur neer. Het werk wordt gespreid over de dag enkele momenten onderbroken. Dit kan ook gevolgen hebben voor de bezetting bij de incheckbalies. Reizigers wordt geadviseerd de website en berichtgeving van Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden.

Loonconflict
Er is een loonconflict tussen het personeel van de afhandelaars en hun werkgevers, dat al eerder leidde tot acties op de luchthaven. De hevige concurrentie in de branche van afhandelaars zorgt volgens FNV voor een “race naar beneden”. Het is de vijfde keer dat de medewerkers actievoeren om het conflict.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button