Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportZakelijke Reiziger

Dit weekend mogelijk overlast op Schiphol door acties

Reizigers op Schiphol moeten ook dit weekend rekening houden met vertragingen door werkonderbrekingen en stiptheidsacties van drie bagageafhandelaars. Dat zegt vakbond FNV.

Een uur
Medewerkers van drie bedrijven die bagage en vracht op de luchthaven afhandelen, AviaPartner, Swissport en Menzies, leggen het werk maximaal een uur neer. Het werk wordt gespreid over de dag enkele momenten onderbroken. Dit kan ook gevolgen hebben voor de bezetting bij de incheckbalies. Reizigers wordt geadviseerd de website en berichtgeving van Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden.

Loonconflict
Er is een loonconflict tussen het personeel van de afhandelaars en hun werkgevers, dat al eerder leidde tot acties op de luchthaven. De hevige concurrentie in de branche van afhandelaars zorgt volgens FNV voor een “race naar beneden”. Het is de vijfde keer dat de medewerkers actievoeren om het conflict.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/