AirlinesNieuwsProfessional

Eerste 747 voor Lufthansa in het nieuwste blauw

Lufthansa heeft het eerste vliegtuig in het nieuwe blauw ontvangen. De Boeing 747-400 met de nieuwe livery landde in Frankfurt. De eerste bestemming voor de 747-400 is de Internationale luchthaven van Toronto, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Huisstijl
In februari van dit jaar toonde Lufthansa de nieuwe huisstijl aan de wereld. Daar werd ook de nieuwe kleur blauw getoond. Volgens de ontwerper van Lufthansa, Ronald Wild, is de nieuwe kleur blauw duidelijker aanwezig: “Het nieuwe blauw is dominant, weliswaar in een elegante tint en met diepte.”

Blauw
Maar wat bleek? Het blauw was niet zo blauw als eerder verwacht werd. Een woordvoerder van Lufthansa vertelde tegen het Duitse Airliners.de dat in sommige weersomstandigheden het blauw niet zo blauw was als in de testomgeving. De aanpassing is miniem, maar krijgt hierdoor wel het gewenste effect. Wat de kosten voor deze aanpassing zijn is niet bekend.

300
In totaal worden de 300-tal vliegtuigen in de komende zeven jaar één voor één beschilderd. Naar verwachting zullen er dit jaar zo’n 40 toestellen van Lufthansa in het nieuwe jasje gestoken worden. De eerste is inmiddels klaar, de Boeing 747-400.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button