AirlinesNieuwsProfessional

Initiatief Air France personeel om conflict te beëindigen

Personeelsleden van Air France hebben de beweging ‘Tous Air France’ (heel Air France) opgericht om een nieuw gesprek aan te gaan met de directie en zo het conflict te beëindigen, zo melden verschillende Franse media.

Dialoog
Een piloot van Air France, tevens lid van de beweging, legt uit waarom ‘Tous Air France’ is opgericht. “We zijn teleurgesteld en gefrustreerd dat een echte, sociale dialoog ontbreekt tussen ons en Air France. We willen onze stem laten horen die zegt dat we deze manier van communiceren moeten veranderen”, aldus de piloot.

KLM
De beweging wil een dialoog aangaan met de directie en met “innovatieve ideeën” komen om het probleem op te lossen. “De innovatieve ideeën zullen vanuit ons komen, het personeel van Air France, maar ook van onze collega’s bij KLM”, zo laat de beweging in een document weten.

Medewerkers
De beweging ‘Tous Air France’ bestaat uit medewerkers van Air France uit alle lagen van het bedrijf. Piloten, cabine crew, technici en werknemers met ondersteunende functies binnen het bedrijf.

Stakingen
De van de afgelopen maanden die geplaagd werden door stakingen, hebben een weerslag gehad op de Franse maatschappij. Zo daalde het aantal vervoerde passagiers in april met 2,5 procent naar 8,2 miljoen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button