fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en Bestemmingen

Plannen voor chartervluchten tussen Noord-Korea en China

De Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Air Koryo plant vluchten tussen Pyongyang in Noord-Korea en Chengdu in het zuidwesten van China, zo meldt Reuters.

Juni
Een medewerker van de Chinese luchtvaartautoriteit, die anoniem wenst te blijven, vertelt tegen Reuters dat de eerste vluchten al in juni zouden kunnen plaatsvinden. Als de luchtvaartautoriteit de vluchten goedkeurt. Volgens de medewerker is het op dit moment “alleen maar een plan.” Of de plannen ook werkelijkheid worden ligt aan de politieke vooruitgang tussen de twee buurlanden.

China
China is traditioneel gezien een bondgenoot van Noord-Korea, ook al ligt dit politiek gevoelig. De banden tussen beide buurlanden zijn in de laatste jaren wat bekoeld, doordat er nucleaire wapens worden gemaakt in Noord-Korea. China steunde dan ook de strenge sancties van de Verenigde Naties die zij Noord-Korea oplegden. De laatste tijd worden de banden weer aangehaald en is het politieke klimaat tussen de buurlanden aan de beterende hand.

Air Koryo
De Noord-Koreaanse maatschappij Air Koryo vliegt al geregeld tussen Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea, en Beijing, Shenyang en Shanghai. De Chinese toeristen zorgen voor wat inkomen in de anders zo gesloten Noord-Koreaanse economie. Van alle buitenlandse bezoekers komt 80 procent uit China. Naar schatting komt er jaarlijks zo’n 44 miljoen dollar (37 miljoen euro) binnen aan inkomen uit toerisme naar Noord-Korea.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button