Frequente reizigerNieuwsSchiphol Airport

Acties afhandelaren Schiphol opgeschort

De vakbond FNV Luchtvaart en passagiersafhandelaars op Schiphol hervatten cao-onderhandelingen, de actie worden per direct opgeschort.

Uitnodiging
Na drie weken van regelmatig actievoeren door de werknemers in de passagiers- en bagageafhandeling op Schiphol, worden de acties opgeschort en de cao-onderhandelingen aanstaande maandag hervat. Het actiecomité van FNV Luchtvaart heeft dit besluit vanmiddag genomen, nadat de bond een uitnodiging van de werkgevers ontving om te praten. Volgens de bond kwam de uitnodiging na “aanhoudende actiedruk van de betrokken werknemers en nadat een verkenner zijn bevindingen aan partijen had gerapporteerd.”

Aanknopingspunten
Het actiecomité van FNV Luchtvaart ziet in de uitnodiging voldoende aanknopingspunten om te proberen afspraken te maken die op korte termijn leiden tot betere werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden voor de werknemers bij Aviapartner, Swissport Handling en Menzies Aviation. In totaal vallen 1.650 werknemers onder deze 3 bedrijfscao’s.

Sector cao

Met name de bereidheid van de werkgevers om te praten over een sector-cao om zo een stevige bodem met betrekking tot arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in de markt te gaan leggen, was doorslaggevend voor het actiecomité. “Een sector-cao zou een einde kunnen maken aan de moordende concurrentie op arbeidsvoorwaarden tussen de bedrijven om zodoende de ‘race naar de bodem’ te stoppen”,, aldus FNV. De werknemers in de passagiersafhandeling voeren actie voor lagere werkdruk, hogere lonen, betere roosters en werkzekerheid.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button