fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Air Italy ontvangt eerste 737 MAX

Vrijdag heeft Air Italy haar eerste Boeing 737 MAX 8 in ontvangst genomen in Seattle. Het is de eerste van een serie van twintig 737-toestellen.

Sterk
De topman van Qatar Airways, Al Baker, is als 49 procent investeerder in de maatschappij ook aanwezig. Hij zegt: “Italië heeft geen sterke maatschappij. Met Air Italy willen we in dat gat stappen.” Ook zegt hij dat Air Italy uiteindelijk de nummer één maatschappij in Italië wordt.

Strategie
Qatar Airways zorgt ervoor dat Air Italy in 2022 een vloot van vijftig toestellen heeft. Van oudsher is Air Italy (toen nog Meridiana geheten) een vakantiemaatschappij met bestemmingen als Havana, Mombasa en Zanzibar. Sinds Qatar aandeelhouder is, is de strategie veranderd. De hub wordt van Sardinië verplaatst naar Milaan Malpensa, en er worden bestemmingen als New York, Miami en Bangkok toegevoegd. Ook diverse binnenlandse routes zullen vanaf Milaan aangevlogen worden.

©Qatar Airways

Milaan hub
Al Baker zegt tegen verslaggevers dat Qatar Airways niet de bedoeling heeft van Milaan een (Qatar Airways-, red.) hub te maken met Air Italy. “Air Italy bedient de Italiaanse markt en de Italianen. De maatschappij wordt geleid door Italianen, met Qatar Airways als aandeelhouder.”

Vloot
Dit jaar wordt de vloot uitgebreid met acht nieuwe toestellen, drie gloednieuwe 737 MAX 8’s en vijf A330-200’s van Qatar Airways. Eind 2018 worden de oudere 767-300’s uit de vloot gehaald.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button