fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Emirates: fusie met Etihad niet aan de orde

Emirates-bestuursvoorzitter Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum sluit een fusie met Etihad uit. Dat zei hij tegen persbureau Bloomberg na de presentatie van de financiële cijfers van het afgelopen boekjaar.

Fusie
“Veel mensen hebben gemeld dat er een fusie aan zit te komen,” aldus de bestuurder. Hier zijn echter geen plannen voor. “Dit is niet de bedoeling. Helemaal niet. Ik denk dat we moeten praten over synergiën, het gaat om de verhouding tussen Emirates en flydubai.”

Problemen
De geruchten ontstonden na de tegenvallende resultaten van Etihad en de capaciteitsproblemen bij Emirates. De golfcarrier, onder leiding van Tim Clark, moest afgelopen maand tientallen vliegtuigen parkeren door een tekort aan personeel.

Flydubai
Emirates en prijsvechter flydubai werken sinds vorig jaar nauwer samen. De maatschappijen breidden hun codeshare-programma’s uit. Eerder klonken er geluiden van een aanstaande fusie tussen de maatschappijen uit Dubai, maar ook hiervan lijkt voorlopig geen sprake.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button