NieuwsProfessional

Noord Korea vraagt toestemming voor vluchten naar Seoul

Noord Korea heeft het VN-luchtvaartorgaan ICAO toestemming gevraagd om commerciële vluchten uit te mogen voeren naar Seoul, hoofdstad van Zuid-Korea.

Aanvraag
ICAO-officials zullen Noord-Korea bezoeken om de aanvraag te evalueren, zo zegt ICAO. Een eerste aanvraag kwam in februari al binnen; nu komt ICAO in actie. Noord-Korea heeft één maatschappij: Air Koryo, dat zal dan ook de aangewezen partij zijn om vluchten op de route uit te voeren. Air Koryo heeft momenteel drie buitenlandse bestemmingen, Peking, Shenyang en Vladivostok.

Charter
De nieuwe dienst zou nieuwe handelsmogelijkheden openen, ook kunnen door de grens gescheiden families elkaar weer bezoeken. Halverwege de zero’s zijn er al eens chartervluchten tussen beide landen geweest. Die werden weer stopgezet toen de spanningen toenamen tussen Noord en Zuid.

Of Zuid-Korea ook naar Pyongyang wil vliegen, is nog onduidelijk.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/