fbpx
NieuwsProfessional

Noord Korea vraagt toestemming voor vluchten naar Seoul

Noord Korea heeft het VN-luchtvaartorgaan ICAO toestemming gevraagd om commerciële vluchten uit te mogen voeren naar Seoul, hoofdstad van Zuid-Korea.

Aanvraag
ICAO-officials zullen Noord-Korea bezoeken om de aanvraag te evalueren, zo zegt ICAO. Een eerste aanvraag kwam in februari al binnen; nu komt ICAO in actie. Noord-Korea heeft één maatschappij: Air Koryo, dat zal dan ook de aangewezen partij zijn om vluchten op de route uit te voeren. Air Koryo heeft momenteel drie buitenlandse bestemmingen, Peking, Shenyang en Vladivostok.

Charter
De nieuwe dienst zou nieuwe handelsmogelijkheden openen, ook kunnen door de grens gescheiden families elkaar weer bezoeken. Halverwege de zero’s zijn er al eens chartervluchten tussen beide landen geweest. Die werden weer stopgezet toen de spanningen toenamen tussen Noord en Zuid.

Of Zuid-Korea ook naar Pyongyang wil vliegen, is nog onduidelijk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button