fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Tweederde cabin crew weleens seksueel lastig gevallen

Meer dan tweederde van Amerikaanse cabine attendants zijn weleens lastiggevallen tijdens hun werk. Dat blijkt uit een enquete van vakbond Association of Flight Attendants-CWA (AFA).

Seksueel
Aan de enquete deden 3.500 stewards en stewardessen van 29 maatschappijen mee. Van hen zegt 68 procent tijdens hun carrière weleens seksueel lastig te zijn gevallen. Een derde van de cabin attendants is het afgelopen jaar verbaal lastig gevallen, de meesten meer dan eens. Ze zeggen dat de passagiers seksuele en suggestieve taal uitslaan. Ook wordt gevraagd naar seksuele diensten of het maken van (pornografische) foto’s. De meest voorkomende reactie is het negeren van de passagier.

Fysiek
Achttien procent geeft in de enquete aan ook fysiek lastig te zijn gevallen. Vaak wordt genoemd dat ze aangeraakt worden op billen, borsten of kruis. Dit gebeurt zowel op als onder het uniform. Ook ongevraagde knuffels en kussen wordt vaak genoemd.

Werkgever
In de beleving van de stewardessen is er weinig actie vanuit de werkgevers om het te voorkomen. 68 procent zegt dat er niks gedaan wordt. Zo’n 7 procent heeft een klacht ingediend of melding gemaakt bij de maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button