fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Bijna kwart minder CO2-uitstoot voor Virgin Atlantic

Virgin Atlantic heeft in de afgelopen elf jaar de CO2-uitstoot, van de door hen uitgevoerde vluchten, met 24 procent verminderd, zo meldt de de luchtvaartmaatsschappij.

Vliegtuigen
Een van de grootste bijdrages aan de vermindering van de CO2-uitstoot is het gebruik van andere vliegtuigen. Sinds 2012 worden de vliegtuigen die door vier motoren worden aangedreven, vervangen door toestellen met twee motoren. Hierdoor neemt de uitstoot af, en produceren de vliegtuigen minder lawaai.

Brandstof
Los van de zuinigere vliegtuigen, werkt Virgin ook samen met Lanzatech, een bedrijf dat onderzoek doet naar alternatieve brandstof. De luchtvaartmaatschappij van Richard Branson hoopt in de komende twaalf maanden een volledige vlucht uit te voeren op de nieuwe brandstof.

Gebouwen
Ook de gebouwen van Virgin, zoals het hoofdkwartier van de maatschappij in het Engelse Crawley en ‘The Base’,¬† het trainingscentrum van Virgin Atlantic, stoten 25 procent minder koolstof uit door verschillende aanpassingen aan de gebouwen. Ook het personeel wordt gestimuleerd om afval te scheiden en er bewust mee om te gaan.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button