fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM vliegt groen naar nieuwe Zweedse bestemming

KLM vliegt vanaf vandaag (14 mei) naar Växjö in Zweden. De dagelijkse vluchten worden zo ‘groen’ mogelijk uitgevoerd door middel van bio-kerosine en CO2-compensatie, zo meldt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Bio-kerosine
Met een Embraer 175, waar plaats is voor 88 passagiers, wordt er dagelijks door KLM vanaf Schiphol naar Växjö in Zweden gevlogen. Om deze vluchten zo duurzaam mogelijk uit te voeren, investeert KLM in 120.000 liter bio-kerosine per jaar naar de nieuwe bestemming.

BioFuel Programme
Södra, de grootste Zweedse coöperatie van boseigenaren, wordt de eerste partner buiten Nederland in het KLM Corporate BioFuel Programme. Samen met Södra en de gemeente Växjö gaan KLM en SkyNRG onderzoek instellen naar de haalbaarheid van bio-kerosine productie in de regio rondom Växjö.

CO2-Compensatie
Om de verdere CO2-uitstoot voor de vluchten naar Växjö te compenseren, betalen KLM en Växjö Småland Airport samen voor de totale CO2-compensatie op de vluchten van en naar Växjö. Het geld gaat naar een herbebossingsinitiatief, CO2OL Tropical Mix, in Panama.Het project zet aangetaste weidegronden om in gemengde bossen door een mix van inheemse boomsoorten en enkele exotische soorten te planten.

Bestemming
Pieter Elbers, topman bij KLM zegt over de nieuwe bestemming: “Växjö is niet alleen een waardevolle toevoeging aan ons KLM-netwerk maar ook de meest duurzame bestemming. Het is weer een nieuwe stap in de goede richting van het verduurzamen van de luchtvaart, waarbij samenwerking met lokale partners van cruciaal belang is.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button