AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Laudamotion schrapt zomervluchten door tekort vliegtuigen

Laudamotion, de luchtvaartmaatschappij van oud Formule 1-coureur Niki Lauda, schrapt zes vluchten deze zomer vanwege een tekort aan vliegtuigen, zo meldt Reuters.

Vliegtuigen
Vanaf Zürich zullen er zes vluchten geschrapt worden door Laudamotion. Een derde partij, die Airbus toestellen aan de opvolger van het failliete NIKI zou verhuren, kon niet garanderen dat de vliegtuigen geleverd zouden worden. Om die reden worden er zes vluchten niet meer uitgevoerd deze zomer.

Zon
De zes vluchten die niet meer door Laudamotion worden uitgevoerd zijn vooral vluchten naar zonbestemmingen. Vanuit Zürich zou er gevlogen worden op Mallorca, Ibiza, de Canarische Eilanden en bestemmingen in Griekenland.

Uitgevoerd
Vluchten die vanuit Basel en luchthavens in Duitsland en Oostenrijk vertrekken, zullen wel uitgevoerd blijven worden.

Ryanair
De Ierse prijsvechter Ryanair heeft 24,9 procent van de aandelen van Laudamotion in handen. De low-cost carrier wil zo snel mogelijk 75 procent van de aandelen van de maatschappij bezitten, maar dit moet nog goedgekeurd worden door verschillende autoriteiten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button